Como lo cuenta Abigail, Dia de Los Muertos vertelt door…

Voor Abigail is de Dag van de Doden een tijd om na te denken over de waarde van het leven, het belang van tijd, en om de herinnering aan onze dierbaren die zijn overleden te koesteren. Abigail legt uit dat op deze twee dagen de ene gewijd is aan het eren van overleden kinderen (het wordt Heilige Onschuldigendag genoemd), terwijl de andere gewijd is aan het herdenken van overleden volwassenen.

Abigail benadrukt dat hoewel ze de feestdag persoonlijk viert met een eenvoudig offer thuis – met een tafelkleed, papiersnippers en goudsbloemen gemaakt met oranje draad – het van cruciaal belang is om deze tradities in stand te houden. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen als het hare, met kinderen die in Nederland zijn opgegroeid en misschien niet zo bekend zijn met de tradities. Uiteindelijk is de boodschap van Abigail om prioriteit te geven aan het behoud van de Mexicaanse geest en een gezamenlijke inspanning te leveren om deze tradities aan toekomstige generaties door te geven.

español

Para Abigail, el Día de Muertos es un momento para reflexionar sobre el valor de la vida, la importancia del tiempo y apreciar el recuerdo de nuestros seres queridos que han fallecido. Explica que en estos dos días uno está dedicado a honrar a los santos inocentes, mientras que el otro es para recordar a los adultos fallecidos.

Abigail enfatiza que si bien ella personalmente celebra la festividad con una ofrenda sencilla en casa –completa con un mantel, papel triturado y flores de cempasúchil hechas con hilo de color naranja–, es crucial preservar estas costumbres.

Esto es especialmente importante para familias como la de ella, con niños que crecieron en los Países Bajos y es posible que no estén familiarizados con las tradiciones. En última instancia, el mensaje de Abigail es priorizar la preservación de nuestro espíritu Mexicano y hacer un esfuerzo concertado para transmitir estas tradiciones a las generaciones futuras.

Vorige
Vorige

Dia de todos los Muertos vieren in Deventer